LINUX MALWARE

 << HOOFDPAGINA -----wordt---vervolgd--->>

Pop-up laag: klik op deze afbeelding
Pop-up laag: klik op deze afbeelding


Microsoft beschermt Microsoft

De eigen webservers van Microsoft werden direct bedreigd door de Blaster-worm, dus ondernamen ze stappen om de schade te beperken door hun Windows 2003 / IIS-servers achter de Linux-servers van de webcacheservice Akamai (A1) te verbergen.
Volgens dit schema worden webpagina's die op www.microsoft.com worden aangevraagd, daadwerkelijk door de Akamai Linux-servers bezorgd. Deze servers krijgen op hun beurt elke gevraagde pagina die ze niet al hebben van de Microsoft Windows 2003-servers, waardoor deze kwetsbare machines worden beschermd tegen overbelasting.
Vreemd genoeg toont Netcraft de Microsoft-site voor het gebruik van Microsoft IIS (Internet Information Server) op Linux. Dit is onmogelijk omdat Microsoft ervoor zorgt dat servertoepassingen alleen op Windows kunnen worden uitgevoerd. De servers van Akamai draaien vrijwel zeker een versie van de opensource Apache-webserver, ze geven gewoon de IIS-headers door.
Waarom zou Microsoft bepaalde schaamte accepteren door een op Linux gebaseerde service te selecteren terwijl ze miljoenen uitgeven om mensen ervan te overtuigen dat het open source Linux-besturingssysteem op alle fronten inferieur is aan Windows? Waarschijnlijk omdat niemand met zijn juiste verstand dit soort diensten zou proberen aanbieden met Windows-servers. Gezien prestaties, beveiliging, beheeraanpassing en kostenkwesties, winnen open source producten op elk punt.

 

Pop-up laag: klik op deze afbeelding


<< HOOFDPAGINA  >>

https://news.sophos.com/en-us/2015/03/26/dont-believe-these-four-myths-about-linux-security/